
- Decoració de Tardor
- Sortides de Tardor
- Panellets
Per fer panellets necessitarem:
- 500 grams d'almendra en pols
- 500 grams de sucre en pols
- 600 grams de pinyons i d'altres ingredients per decorar
- 1 ou batut
- Almívar d'un pot petit de cirera (30-40 ml aprox)
- Colorant color d'ou
ELABORACIÓ
1. Pre-calentar el grill del forn a màxima potència per a que estigui ben calent.
2. Per fer el massapà, posar una bola d'almendra en pols, el sucre i el ou, i amassar fins aconseguir una massa compacta, homogènia, moldeable i que no s'enganxi als dits. Si costa compactar la massa i veiem que ens falta humitat, afegir una mica d'aigua a poc a poc.
3. Encara que el massapà dels panellets tradicionals no porta patata ni moniato, si desitjeu, podeu utilitzar algun dels dos en comptes d'ou, primer es posa a bullir la patata (o moniato) amb pell fins que estigui tova (comprovar-lo amb un escuradents). A continuació, quan encara està calent, pelar-la, aplastar-la amb una forquilla i posar-la a un bol amb l'almendra en pols i el sucre, i amassar fins aconseguir una massa compacta, homogènia, moldeable i que no s'enganxi als dits. Si veiem que falta humitat, afegir aigua.
4. El massapà estarà llest quan la massa deixi d'enganxar-se als dits. Deixar reposar un mínim de 30 minuts cobrit per paper film per tal que no s'assequi.
5. Dividir el massapà en tants trossos com tipus de panellets volguem fer. Per a una porció de 200 grams de massapà, sortiran 12 panellets aproximadament.
.jpg/1200px-Panellets_(surtido).jpg)
- Panellets de coco: Afegir coco ratllat al massapà i tornar a amassar fins homogenitzar. Fer boles amb les mans plenes de coco ratllat, per tal que es quedi enganxat també per sobre. Ficar al forn durant 1 minut aproximadament per tal que estiguin daurats.
- Panellets de xocolata: Afegir cacao en pols al massapà i tornar a amassar fins homogeneitzar. Ha de quedar una massa de color marró obscur. Fer les boles, aplanar-les una mica, fer un forat enmig i ficar-los al forn fins daurar-los, menys d'1 minut. Desfer una mica la cobertura de xocolata negra al bany maría i omplir els forats dels panellets amb l'ajuda d'una màniga pastissera.
- Panellets de cafè: Afegir cafè baldat al massapà. Fer el mateix procediment, fer-los un tall en mig imitant els grans de cafè i empolsar amb sucre en pols.
- Panellets de llimona o taronja: Afegir la càscara ratllada de la llimona (o taronja) i una mica del seu suc a la massa. No afegir massa suc per no humir massa el massapà i evitar que es posi tou. Fer les boles i donar forma de llimona o de taronja. No és necessari ficar-los al forn.
No hay comentarios:
Publicar un comentario